Skip to main content

LADA stelt vragen over verstrekken gezondheidsverklaring CBR

LADA heeft een aantal keren te horen gekregen dat de gemeente geen papieren gezondheidsverklaringen voor het aanvragen van een keuring bij het CBR verstrekt en dat dit alleen nog digitaal gebeurt.
De gevallen die wij kennen betreft steeds oudere inwoners (75+) die digitaal niet vaardig zijn en tevergeefs bij de gemeente aankloppen terwijl het CBR door verwijst naar de gemeenten voor het verkrijgen van de papieren verklaring. Dit zorgt voor verwarring en onbegrip. Deze houding van de gemeente staat haaks op wat een inclusieve maatschappij moet zijn. De gemeente dient dienstbaar te zijn aan haar inwoners, zeker aan hen die door het gemis van digitale vaardigheden buiten gesloten dreigen te raken.

Het kan ook anders.
De gemeente Schagen verstrekt de gezondheidsverklaring wel op papier. Ook aan inwoners uit Hollands Kroon die in de buurgemeente niet tevergeefs aankloppen en keurig aan de balie geholpen worden. Dit is eigenlijk een blamage voor de dienstverlening van de gemeente Hollands Kroon.

Lees hoe inwoners die digitaal niet vaardig zijn door het B&W worden achtergesteld

Commentaar LADA

Het college is niet van plan de gevraagde papieren verklaring te verstrekken. In het antwoord wordt verwezen naar de informatie op de website. Het besef dringt kennelijk niet door dat de mensen waar het om gaat niet digitaal vaardig zijn en dus geen informatie via een website tot zich kunnen nemen.
Is het zo moeilijk wanneer om een papieren verklaring wordt gevraagd, deze uit te printen en per post toe te sturen of thuis te laten bezorgen zoals ook met het verstrekken van documenten gebeurt?
Het doorverwijzen naar Regelzorg betekent dat mensen op kosten worden gejaagd. Bij het CBR kost de verklaring € 39,30, Regelzorg € 47,50.

Hoe tevreden bent u met de dienstverlening van de gemeente Hollands Kroon?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...
Regels

One Comment

  • LADA luistert schreef:

    Het kan ook anders.
    De gemeente Schagen verstrekt de gezondheidsverklaring wel op papier. Ook aan inwoners uit Hollands Kroon die in de buurgemeente niet tevergeefs aankloppen en keurig aan de balie geholpen worden. Dit is eigenlijk een blamage voor de dienstverlening van de gemeente Hollands Kroon.

Leave a Reply

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: hello@themenectar.com